Uus (ja mitte nii uus) meedia


Ajalugu LISTSERVIST

LISTSERVi lugu algab 1986. aastal, kui Pariisi inseneriõpilane Eric Thomas arendab tarkvaraprogrammi e-posti nimekirjade haldamise automatiseerimiseks. Enne seda tuli kõiki loendeid hallata käsitsi, mis oli nii tülikas ja aeganõudev, et see ohustas e-posti loendite elujõulisust üldse.
Eric Thomase meililoendi haldamise programm osutus tohutult edukaks ja sai nimeks LISTSERV



Fanfiction.net

Fanfiction.net on FanFici suurim arhiiv kõikjal, pakkudes tuhandeid tuhandeid lugusid, kogupikkusega kuskil viisteist kuni kakskümmend miljardit sõna. See on tasuta. See on kasutajasõbralik.
Alustas 1998. aastal veebimeister Xing Li, ja sellest sai peagi midagi uskumatut. Selle edu saladus on piiratud mõõdukus ja täielikult automatiseeritud süsteem, mis tähendab, et postitamine on väga kiire ja lihtne ning seda saavad teha kõik. Sturgeoni seaduse ülim väljendus on see sait saanud liialdatud, kuid mitte täiesti alusetu maine, kuna esindab palju kõige hullemaid fännide liialdusi. 





XTML

XHTML tähistab laiendatavat hüperteksti märgistuskeelt. See on järgmine samm Interneti arengus. XHTML-i töötas välja World Wide Web Consortium (W3C). See aitab veebiarendajatel HTML-ilt XML-ile üleminekut teha. XHTML-i kasutades saavad arendajad siseneda XML-maailma koos kõigi selle funktsioonidega ning nad võivad siiski jääda kindlaks sisu tagurpidi ja tulevikus ühilduvuse osas. XHTML 1.0 on XHTML-i perekonna esimene dokumenditüüp ja seda soovitas W3C 26. jaanuaril 2000. XHTML 1.1-d soovitab W3c 31. mail 2001. XHTML5 on standard ja seda kasutatakse XML-i kohanduse väljatöötamiseks. HTML5 spetsifikatsioon.
XHTML-dokumendid sisaldavad kolme osa, mida arutatakse allpool:

DOCTYPE: seda kasutatakse DTD deklareerimiseks
head: Head jaotist kasutatakse pealkirja ja muude atribuutide deklareerimiseks.
body: Body silt sisaldab veebilehtede sisu. See koosneb paljudest siltidest.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Noppeid IT ajaloost

E-ITSPEA 2: Arpanetist Facebookini - Interneti kujunemislugu

Info- ja võrguühiskond