E-ITSPEA 2: Arpanetist Facebookini - Interneti kujunemislugu


Instagram. Algus

Võlgneme Instagrami ilmumise tõsiasja lihtsale ameerika üliõpilasele Stanfordist - Kevin Systromile, kes sõna otseses mõttes möllas plahvatusohtlike idufirmade ideede üle. Tema unistused jäid esialgu siiski unistusteks: ta käis usinalt spetsialiseerunud seminaridel, kohtus ettevõtjate ja riskikapitalistidega ning neelas, neelas kiire alguse ideed. Instagrami rakenduse arendamine algas San Franciscos, kui Kevin Systrom ja Mike Krieger otsustasid oma Burbni projekti mobiilfotograafiale ümber suunata. Rakendus ilmus Apple App Store'is 6. oktoobril 2010.



Twitter



Twitter ilmus 15. juulil 2006. Esimesed kasutajad jagasid aktiivselt uudiseid värinate kohta ja meelitasid teenusesse üha uusi sõpru. Sügiseks oli publik kasvanud mitme tuhande inimeseni. Selleks ajaks lisasid arendajad võimaluse teenust veebiliidese kaudu kasutada.

2006. aasta septembris omandas Odeo domeeni twitter.com ja teenuse nimi sai praeguse kuju.


The dark web



Tume veeb on osa Internetist, mida otsingumootorid ei näe ja mille juurde pääsemiseks on vaja kasutada anonüümset brauserit Tor. 

Saate osta krediitkaardinumbreid, igasuguseid narkootikume, relvi, võltsitud raha, varastatud liitumisdokumente, häkkinud Netflixi kontosid ja tarkvara, mis aitab teil teiste arvutitesse sisse murda. Osta sisselogimistunnuseid 50000 dollari suurusele Bank of America kontole 500 dollarit. Hankige 3000 dollarit võltsitud 20 dollari arveid 600 dollari eest. Osta seitse ettemakstud deebetkaarti, millest igaühel on 2500 dollari suurune saldo, hinnaga 500 dollarit (sisaldab kiirlaadimist). Netflixi "eluaegne" lisakonto maksab 6 dollarit. Võite palgata häkkerid, et teie eest arvuteid rünnata. Saate osta kasutajanimesid ja paroole.

Kuid kõik pole ebaseaduslik, tumedal veebil on ka seaduslik külg. Näiteks võite liituda maleklubi või BlackBookiga, sotsiaalvõrgustikuga, mida kirjeldatakse kui “Tori Facebooki”.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Noppeid IT ajaloost

Info- ja võrguühiskond